Ο θάνατος του Michael, ο Prince, κι ο George Orwell.

Στις 25 Ιουνίου ο Michael Jackson πέθανε -τουλάχιστον επίσημα.Ο βασιλιάς της ποπ, ο γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο Moonwalker, έφυγε από τον κόσμο στα 50 του χρόνια. Απέναντι από την 25η Ιουνίου, αστρολογικά βρίσκεται η ημερομηνία της 25ης Δεκεμβρίου...

Εικοσιπέντε χρόνια πριν τον θάνατο του Michael, δηλαδή στις 25 Ιουνίου του 1984, ο μουσικός Prince Rogers Nelson, o "πρίγκηπας" της αμερικάνικης ροκ σκηνής, έβγαλε τον έκτο του δίσκο, ονόματι 'Purple Rain', ο οποίος ήταν και το soundtrack της ομώνυμης ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος, έχοντας ως αγαπημένη του την Apollonia Kotero. Το album 'Purple Rain' κέρδισε πολλά grammy, η ταινία επίσης κέρδισε ένα όσκαρ. Ο δίσκος αυτός έμελλε να είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους όλων των εποχών, αφού μέχρι και σήμερα μνημονεύεται στα σχετικά charts και στις top λίστες. Τραγούδια όπως το "when doves cry" και το "I will die 4 u" ακούγονται ασταμάτητα από τότε. Ιδιαίτερα οι στίχοι του "I will die 4 u", μοιάζουν με αφιέρωση προς τον Michael Jackson, σαν οι στίχοι του (γραμμένοι από τον Prince, όπως και όλος ο δίσκος) να απευθύνονται μεταξύ άλλων και σ'αυτόν. Χαρακτηριστικά ξεκινά: I'm not a woman, I'm not a man, I am something that youll never understand. I'll never beat you, I'll never lie, and if you're evil I'll forgive you by and by... Και συνεχίζει: I'm not your lover, I'm not your friend, I am something that you'll never comprehend. You're just a sinner I am told, be your fire when you're cold, make you happy when you're sad, make you good when you are bad. Καλό είναι να ακούσετε όλο το κομμάτι.


Το ψευδώνυμο Moonwalker μας θυμίζει ακόμα και την μεταμόρφωση του καλλιτέχνη στην μίνι ταινία "Thriller" μόλις το φεγγάρι ξεπρόβαλε... Η σελήνη όμως θα ταιριάζε κατά κάποιο τρόπο και στον Prince, αν θυμηθούμε τον μικρό πρίγκηπα που ζούσε στο φεγγάρι και την όμορφη -παιδική για μερικούς- ιστορία του. Το ίδιο συμβαίνει και με την άλλοτε αγαπημένη του Prince, 'Apollonia', καθώς θυμίζει αποστολές στο φεγγάρι... Επιπρόσθετα, οι πρόσφατες (από τις 2 Ιουλίου) και μοναδικές φωτογραφίες της ημισκότεινης πλευράς της σελήνης που ίσως χρησιμεύσουν στην εύρεση χώρων προσελήνωσης στο κοντινό μέλλον, παράλληλα με την πρόσφατη είδηση (από την πρώτη Ιουλίου) ανακάλυψης ουρανίου στον δορυφόρο μας που ίσως σύντομα μας αναγκάσει να τον εκμεταλλευτούμε ως πηγή ή και ως αποικία, η πτώση (στις 30 Ιουνίου) ενός μεγάλου airbus κοντά στα νησιά Comoros , λέξη σχετική με την σελήνη, καθώς κι άλλες παρόμοιες ειδήσεις που θα δημοσιοποιηθούν για το φεγγάρι, περιπλέκουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο γύρω από την ημερομηνία του ξαφνικού χαμού του Michael.

Το 1984 που η Warner Bros έβγαλε τον παραπάνω δίσκο του Prince, μου θύμισε την ομώνυμη και πολυσυζητημένη νουβέλα του άγγλου συγγραφέα George Orwell. Παρεπιπτόντως, η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Michael ήταν στο Λονδίνο, και οι συναυλίες που ετοιμάζοταν να κάνει τώρα, ξεκινούσαν και πάλι στο Λονδίνο. Ο George Orwell λοιπόν γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1903 και πέθανε 46 χρόνια μετά. Λίγο αργότερα, η νουβέλα 1984 κέρδισε το Prometheus Award. Σε ένα επίσης γνωστό βιβλίο του εν λόγω συγγραφέα, στο 'Animal Farm', τα γουρούνια είχαν εξουσιαστικό ρόλο. Αρκετά επίκαιρο αυτό, καθότι η γρίπη των χοίρων παραμονεύει.
Ας επιστρέψω όμως στην χρονιά 1984... Είχε συμβεί κάτι στον Michael τότε;
Η απάντηση είναι...ΝΑΙ, επειδή:

-Το δικό του αστέρι στο walk of fame του Hollywood δημιουργήθηκε το 1984.
Ρόναλντ Ρήγκαν τον προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο την ίδια χρονιά, όπου του απένειμε ένα βραβείο ανθρωπιάς αναφορικά με τις διάφορες φιλανθρωπίες του.
-Στα Grammy του 1984, κερδίσε 8 βραβεία, αριθμός ρεκόρ μέχρι σήμερα.
-Μέσα στο ίδιο έτος, ο Michael είχε ένα σοβαρό ατύχημα σε διαφήμιση της Pepsi, όπου το κεφάλι του γεμίσε εγκαύματα και τα μαλλιά του κάηκαν. Οι γιατροί είπαν πως χρειάζεται επειγόντως εγχείριση στο πρόσωπο, κι έτσι έγινε.



Νομίζω, τελικά, πως οι τρεις αυτές μεγάλες προσωπικότητες που περιέχει ο τίτλος του πρώτου post στο μπλόγκι, κάπως συνδέονται, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Τα όποια συμπεράσματα, δικά σας.