Τελαμώνιος - Σωκράτϋς

Ένεκα ελεύθερου χρόνου σήμερα, βρήκα την ευκαιρία να διάβασω αρκετά αγαπημένα μου ιστολόγια και φόρα.

Μια ανάρτηση ενός καλού διαδικτυακού φίλου, που αφορούσε την ιδιότυπη αποκρυπτογράφηση κάποιων graffiti όμως, κάτι που συνήθιζα να κάνω συχνά κι εγώ παλιότερα, με "παρότρυνε"* να συνεχίσω την διαδικτυακή μου βόλτα ψάχνοντας για ίχνη... Μέσω της μηχανής αναζήτησης google λοιπόν, κατάφερα σχετικά εύκολα να ανακαλύψω τον δημιουργό των εν λόγω graffiti.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ηλικίας 23 ετών που αποκαλείται Τελαμώνιος, ζει στην πόλη του Βόλου κι ασχολείται με τα graffiti αλλά και με την hip hop/rap μουσική. Καταφέρνοντας να ακούσω και την φωνή του μέσα από την συμμετοχή του σε ένα τραγούδι του συγκεκριμένου είδους μουσικής, διαπίστωσα πως μάλλον πρόκειται για ένα αρκετά ανώριμο άτομο. Χωρίς να θέλω φυσικά να γίνω κριτής των πάντων, μπορείτε κι εσείς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας αφού κατεβάσετε κι ακούσετε το εν λόγω απόσπασμα.


Επιπρόσθετα, θα δείξω -μέσω τρίτων κι όχι των αυθεντικών link- ενδεικτικά ορισμένες εικόνες του προσώπου στο οποίο αναφέρομαι. Ξεκινώ με πιθανότατα την πιο καθαρή φωτογραφία του Τελαμώνιου που υπάρχει ανεβασμένη στο διαδίκτυο:



Ακολουθεί άλλη μια αρκετά καθαρή, παρά το στριφογυριστό εφφέ στα δεξιά της, φωτογραφία του. Μάλιστα, εδώ έχει γράψει και τα tag που ο ίδιος χρησιμοποιεί:



TELAMONIOS, TELA-ONE, T.M.S.


Η παρακάτω φωτογραφία είναι σίγουρα παλιότερη, αφού εικονίζεται ο Τελαμώνιος μαζί με έναν συμμαθητή του, νομίζω, σε σχολική αίθουσα πληροφορικής:



Εδώ απεικονίζεται ένα graffiti στου οποίου την δημιουργική ομάδα συμμετείχε:



Η επόμενη φωτογραφία θεωρώ πως είναι σχετικά πρόσφατη. Είναι τραβηγμένη στην παραλία του Βόλου. Ο Τελαμώνιος στέκεται δίπλα σε φίλους του. Είναι μαρκαρισμένος από εμένα με έναν κόκκινο κύκλο:



Τέλος, εδώ φαίνεται να ποζάρει δίπλα από ένα ακόμη δημιούργημά του, έχοντας γράψει στην μία άκρη την υπογραφή 'TELA', και στην απέναντι άκρη υπάρχει επαναλαμβανόμενη και η υπογραφή ενός φίλου του (ή του ιδίου κατά τον Εργοδότη) , με την λέξη 'ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ' ακριβώς από κάτω, υποδηλώνοντας τη συνέχεια του φιλότεχνου αυτού έργου, λογικά:




* Η "παρότρυνση" που ένιωσα για να κάνω αυτή την μικρή αναζήτηση του δημιουργού των συγκεκριμένων graffiti μέσα από το διαδίκτυο, έγκειται κυρίως στο πλήθος στοιχείων που δόθηκε στην αρχική ανάρτηση-παρουσίαση. Αυτή τη στιγμή πάντως, αδυνατώ να γνωρίζω εάν η από μέρους μου δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αναζήτησης αυτής προσθέτει ή αφαιρεί κάτι από την έρευνα του ergdmherg για τον "Σωκράτϋ".
Δηλώνω ότι γίνεται καλοπροαίρετα, αφού πάντοτε θεωρούσα ότι οποιαδήποτε πληροφορία βοηθά, αν και προσωπικά θα στοιχημάτιζα πως η πλειοψηφία των ανωτέρω είναι πάνω-κάτω γνωστή στον Εργοδότη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι απο δυσκολο ως αδυνατο να συνεργαστούν δυο ελληνες (ισχυει και για τις ελληνιδες αυτο). να συνεργαστούν για κοινο σκοπό. να αποτελούν μέλη μιας ομάδας. να προσφερει ο καθενας/η καθεμια σε εναν κοινο σκοπό. το μικροβιο της αυτοπροβολής και του "αρχηγιλικιου" ειναι σταθεροι συνοδοί στην πορεία προς τον σκοπό. σε διάφορες περιπτωσεις που εχω παρακολουθήσει, ακομα και εκει που δημιουργηθηκαν και προβληθηκαν ομαδες, μετα απο λίγο, μετα την πρωτη "επιτυχια" βγηκαν οι "σουγιαδες" και τα αρχισαν τα "καπελώματα". αποτελεσμα, όσα μεγαλεπίβολα "πρότζεκτ" και να βγηκαν στο διαδικτυο, μετα απο λίγο καιρό τελμάτωσαν, βουλιαξαν και τελικα εξαφανίστηκαν. περιμενω να δω ενα ολοκληρωμενο αποτελεσμα μιας ερευνας ? μπα, ειμαι πολυ ρεαλιστης για κατι τετοιο. ουτε οι υπόγειες στοες κατω απο την αθηνα βρεθηκαν ποτε, τουλαχιστον οχι αυτες που επικαλουνταν οι συγραφεις "ερευνητικων" βιβλιων. ουτε τα παραφυσικα φαινομενα της σπηλιας της πεντέλης επιβεβαιωθηκαν ποτε, οι ιστοριες που κυκλοφορουν ειναι ενα μειγμα δημιουργικης φαντασιας διαφορων συγραφεων με την αφελεια ή την αχαλινωτη φαντασια καποιων επισκεπτων, που φυσικα δεν γνωριζουν οτι καποια φαινομενα τυπου ήχος και φως ειναι πλακες καποιων παρεων που απλα θελουν να μεινουν ανενοχλητοι εκει για να κανουν οτι θελουν να κανουν, απο σεχ σε περιεργα μερη μεχρι πουρα ζωνιανων....
μου φαινεται εξωφρεινικα απιθανο για τα ελληνικα δεδομενα, ανθρωπος που γνωριζει τα μυστικα του συμπαντος να αναζητα .. επικοινωνια και μαλιστα μεσω μουτζτουρας σε τοιχους. στο ελλαντα, οποιος νομιζει οτι επιασε τον παπα απο τα @@, ανοιγει ιστοσελίδες, γραφει βιβλια, εμφανιζεται σε τηλεντετεκτιβς του μυστηριου -παραδειγματα υπαρχουν αφθονα, ας μην μπουμε σε λεπτομερειες-
η ιστορια με τον σωκρατϋ ή οπως αλλιως θελετε παραηταν καλη για τα ελληνικα δεδομενα, λες και ξεπήδησε απο σελιδες μυθιστορηματος κατασκοπων. σε άλλα μερη του κοσμου, ναι. στο μπαχαλισταν, οχι. ολος ο ντορος για μια μεγαλη ... παρανοηση. αλατοπιπερο στην φορομπηγμενη πραγματικοτητα (μας)

vril

Απόστολος είπε...

Έχοντας παρακολουθήσει κατά καιρούς και ξένα διαδικτυακά στέκια που ασχολούνται με τέτοιου είδους ιστορίες και θέματα, τείνω να πιστέψω πως όσα περιγράφεις περιληπτικά δεν είναι μονάχα ελληνικό φαινόμενο.

Το διαδίκτυο ως μέσο, δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε ειλικρινές, ούτε έντιμο. Δεν θα μπορούσε να ήταν, αφού η ανωνυμία πολλές φορές εξάπτει την φαντασία και τους τρόπους δράσης ενός ατόμου μέσα από αυτήν. Με το γνώμονα αυτό λοιπόν, σπανίως -δυστυχώς- μπορεί να πάρει κάποιος ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ οτιδήποτε γράφεται ή συζητιέται στο διαδίκτυο. Ίσως είναι καλύτερα έτσι, επειδή δεν θα χαθεί ποτέ η διαπροσωπική επαφή ως ανάγκη.

Ας αφήσουμε όμως τις γενικολογίες κι ας επιστρέψουμε στο παρόν θέμα. Θέλω να δηλώσω ότι δεν έγινα ξαφνικά ένας διώκτης του επί έτη αγαπητού Εργοδότη, παραθέτοντας αυτά τα στοιχεία για να απομυθοποιήσω κάτι ή κάποιους, ειδικά δε στην προκειμένη περίπτωση, που κανείς δεν πουλά τον εαυτό του ως γκουρού της γνώσης και των μυστηρίων απανταχού της γης.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αποστόλη..οπως τοποθετείσθε στό θέμα γενικά με τόν φίλο-η, πιο πάνω συμφωνω..Ειδικά ομως ο Εργοδότης δέν πούλησε γκουρουδισμο[αδόκιμος μάλλον, ο ορος αλλά κάπως επρεπε να το πώ],ουτε κάτι αλλο..αντίθετα εδωσε εναυσμα για ερευνα σε ολους..Τό μέσον[το διαδίκτυο],δέν ειναι ουτε ηθικό ουτε δίκαιο..ουτε και ο κόσμος είναι,οι ανθρωποι ομως ,είναι και ηθικοι και δίκαιοι[και το αντίστροφο]..οχι δεν είσαι διώκτης η οτιδήποτε αλλο,ουτε απομυθοποίησες κάτι..χαρηκαμε που γνωρισαμε τον Σωκράτυ...το αν ειναι "αθώος",δεν σημαίνει πώς δεν χρησιμοποιήθηκε κιολας ως "διάμεσο",αθελά του και χωρις να το συνειδητοποιεί ο ιδιος..δεν νομιζω λοιπόν πώς αυτό αλλάζει σε κάτι τήν ερευνα του Εργοδότη..ισως του δινει μια αλλη οπτική..και μην ξεχναμε..ο Εργοδότης δέν πούλησε κάτι...να είσαι πάντα καλά

Απόστολος είπε...

Καλησπέρα Φωτεινή.
Η προτροπή για έρευνα μέσα από τα γραπτά του Εργοδότη είναι θετικότατη, έτσι την αντιλαμβάνομαι εγώ και την επικροτώ και την στηρίζω, όποτε μπορώ. Η υπενθύμισή σου ότι αυτός ο άνθρωπος -ή αυτή η ιντερνετική περσόνα τέλος πάντων- δεν πουλά κάτι, νομίζω πως είναι περιττή, αφού κανείς δεν παρατήρησε ποτέ το αντίθετο.

Ο μόνος χαρακτηρισμός που έκανα τώρα για τον Τελαμώνιο δεν αφορούσε την "αθωότητά" του, παρά μόνο την πιθανή του ανωριμότητα. Εάν τελικώς φέρει και την ιδιότητα του διάμεσου, σίγουρα πρέπει να μιλάμε για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση...