Γιουροβιζιονικοί συμβολισμοί

Ένα show που μεταδίδεται ζωντανά σε όλη την Ευρώπη και οι τηλεθεατές του ξεπερνούν τα 125 εκατομμύρια, ίσως αποτελεί την ευκαιρία για κάποιους να περνούν τα μηνύματά τους.


Το περασμένο σαββατόβραδο, στον διαγωνισμό της Eurovision, νικήτρια ήταν η χώρα της Γερμανίας, με εκπρόσωπό της τη Λένα, μια άσημη μέχρι πρότινος κοπελίτσα. Το τραγούδι της είχε τον τίτλο 'Satellite', μια λέξη που δεν υπάρχει πάνω από δυο-τρεις φορές σε ολόκληρο το άσμα... Το satellite μπορεί να ακουστεί και ως "set alight", κάτι σαν "illuminate" δηλαδή.


Η Λένα Μέγιερ-Λαντρούτ είναι το δισέγγονο του Αντρέα Μέγιερ-Λαντρούτ (φωτογραφία), ο οποίος είχε διετελέσει μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.


Φέτος, η λέσχη Μπίλντερμπεργκ συνεδρίασε στην Ισπανία. Από αυτή την χώρα κατάγεται ο Jimmy Jump που έκανε μια guest εμφάνιση στον μουσικό διαγωνισμό, ως σαμποτέρ της πατρίδας του. Αυτό το μικρό σαμποτάζ συνέβη στο τραγούδι του Daniel Diges, ο οποίος γεννήθηκε στη Μαδρίτη αλλά μεγάλωσε και ζει στην πόλη Αλκάλα, τριάντα χιλιόμετρα μακρύα της πρωτεύουσας. Το 2004, ένα από τα σημαντικότερα και πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα (ένα μεγάλο σαμποτάζ δηλαδή) είχε συμβεί σε τραίνα της Μαδρίτης. Όλα αυτά τα τραίνα ξεκινούσαν από την Αλκάλα...
Η φωτογραφία της wikipedia για την εν λόγω πόλη είναι αυτή, αν και εξαιρετικά σπάνια θα δει κάποιος χιόνια στην περιοχή εκείνη.
Το ψευδώνυμο της νικήτριας της φετινής Eurovision είναι... Χιονάτη.

Η 'χιονάτη' λοιπόν, φέρει ένα τατουάζ στο αριστερό της χέρι, που φαίνεται ευδιάκριτα σε αυτή την φωτογραφία. Aυτό το παγκόσμιο σύμβολο στο δέρμα της Λένα, είναι γνωστό ως φλερ-ντε-λις. Πρόκειται στην ουσία για το σχήμα ενός λουλουδιού, που χρησιμοποίηθηκε κατά κόρον σαν διακοσμητικό στην ενδυμασία διαφόρων αρχόντων και ηγετών, από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα.

Η προηγούμενη Γερμανίδα νικήτρια της Eurovision, ήταν η Νικόλ, πριν 28 χρόνια. Η wikipedia έχει μια φωτογραφία της, στην οποιά ποζάρει χαμογελαστή δίπλα στην τοιχογραφία ενός λουλουδιού.



Ακόμα και η μελέτη αριθμών μπορεί να αποκαλύψει αρκετές παράξενες συνδέσεις ή απλά διαβολικές συμπτώσεις:

Η πρώτη συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ είχε γίνει το 1954, στις 29 Μαϊου.
Το περασμένο Σάββατο το ημερολόγιο έγραφε επίσης 29 Μαϊου.

Η Τέλενορ Αρένα στο Όσλο άνοιξε στις 8 Μαρτίου του 2009.
Ο διαγωνισμός της Eurovision στην Τέλενορ Αρένα έγινε στις 29 Μαϊου του 2010, δηλαδή 447 μέρες μετά το άνοιγμά της.
Η πτήση υπ'αριθμόν 447 της Air France είχε άδοξο τέλος, αφού το αεροπλάνο κατέπεσε πέρυσι την πρώτη Ιουνίου από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία. Δυστυχώς όλοι οι επιβαίνοντες (πάνω από 200 άτομα) πέθαναν. Η πτήση είχε ξεκινήσει από την Βραζιλία στις 31 Μαϊου, δηλαδή στην ημερομηνία που είχε τελειώσει η πρώτη συνεδριάση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, πριν 55 χρόνια.
Ο διαγωνισμος της Eurovision, φέτος, ήταν ο πεντηκοστός πέμπτος κατά σειρά.
Η Λένα γεννήθηκε στο Αννόβερο.
Το υψόμετρο του Αννόβερου είναι 55 μέτρα.

Το τραγούδι της, το 'Sattelite', έχει διάρκεια δύο λεπτά και πενήντα τέσσερα δευτερόλεπτα.
Δηλαδή 2:54.
Η 254η μέρα του έτους αντιστοιχεί στην εντεκάτη Σεπτεμβρίου. Δίδυμοι πύργοι.



Η συγχρονικότητα σε πρόσωπα και καταστάσεις, καθώς και παιχνίδια νουμερολογίας, αρκούν για να μας δείξουν πόσο πιθανό είναι να έκαναν παρέλαση διάφοροι κρυφοί συμβολισμοί στις τηλεοράσεις όλης της Ευρώπης, μέσω της Eurovision.

8 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Έ, ναι, δεν το γνωρίζεις;

Όπου γεγονος με υψηλη τηλεθέαση, οι συμβολισμοι "αυτωνων" κάνουν πάρτυ!

Τώρα, περιμένουμε την τελετη έναρξης του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικης - αν και ειδικα στα ποδόσφαιρικα πρωταθλήματα δεν πολυκυκλοφορουν συμβολιστικα πράγματα.

Πάντως, εξακολουθω να έχω απορίες: Σε ποιον απευθύνονται οι συμβολισμοι, και γιατι; Ακόμη κι αν τους καταλάβει κάποιος, τί έγινε, δηλαδη;

Απόστολος είπε...

Στο παρόν θέμα, οι συμβολισμοί παίζουν γύρω από την Μπίλντερμπεργκ, σαν να θέλει να δείξει σε κάποιους πως έχει δύναμη κι είναι παντού και σαμποτάρει άμα λάχει και βγαίνει κερδισμένη.
Έτσι το είδα.

Ανώνυμος είπε...

το φλερ-ντε-λις παιζει και στην ελλαδα σαν συμβολο των επσιλον - και των συμπαρομαρτουντων στον σχετικο ψυχολογικο πολεμο!

mnk είπε...

Aν θυμάμαι καλά και δεν κάνω λάθος, το φλέρ-ντε-λις (ή φλερ-ντε-λιλ;) είναι και το σύμβολο της καρατομημένης, πάλαι ποτέ γαλλικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και της δυναστείας των Μεροβιγγείων. Οι τελευταίοι υποτίθεται πως είναι οι νόμιμοι βασιλιάδες της Ευρώπης, διότι κατάγονται απ' την Μαρία την Μαγδαληνή (Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας που την έφερε έγκυο στην Ευρώπη, Ιερό Γκράαλ, Τζων Μπράουν κλπ κλπ). Υπάρχουν ακόμα (πάμπλουτοι) απόγονοι τους, που ζουν πολύ κυριλέ και χαμηλού προφίλ ζωή, κάπου στην κεντρική Ευρώπη.
Λέγεται πως σε "κάποιες" οικογένειες χρησιμοποιούνται πολύ τα θηλυκά ονόματα από Λ, όπως Λίλη, Λίζη, Λουϊζα, Λένα και γενικώς παράγωγα του Λίλιουμ.

Οι Γάλλοι "ευγενείς" είναι απόγονοι των Φράγκων κατακτητών, που ήταν Γερμανικό φύλο. O Καρλομάγνος (Κάρολος ο Μέγας), ο πρώτος που οραματίστηκε την Ενωμένη Ευρώπη, αυτός που την βύθισε στον φεουδαρχισμό και στην πολιτιστική και κοινωνική οπισθοδρόμηση του μεσαίωνα, ο ιδεολογικός θεμελιωτής του Παπισμού και του κράτους του Βατικανού, ήταν Φράγκος και πρόγονος σχεδόν όλων των βασιλικών οίκων της Ευρώπης.
(Αντίστοιχα, οι "ευγενείς" της Βρετανίας, ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου μέρους των εδαφών της και απόλυτοι ρυθμιστές του City, είναι απόγονοι των Σαξόνων εισβολέων, επίσης Γερμανικού φύλου).

Το φλερ-ντε-λιλ είναι επίσης σύμβολο του προσκοπισμού.

mnk είπε...

*(Διευκρινίζω: Δεν είμαι σίγουρη αν ήταν στον θυρεό των καρατομημένων βασιλιάδων της Γαλλίας. Στον θυρεό των Μεροβιγγείων είναι σίγουρα, αποτελεί το σήμα κατατεθέν τους.)

Να υπενθυμίσω το κλασσικό σύνθημα των γνωστών "φωτισμένων", Power to the Flower, που οι χίπυς μετέτρεψαν σε Flower Power.

Διάβασα εσχάτως πως ο πρώην Άγγλος πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλέρ, έχει δηλώσει πως στους Ολυμπιακούς, το 2012, θα σας παρουσιάσουμε τον "άνθρωπό μας", ήτοι τον παγκόσμιο ηγέτη που με αδημονία περιμένει η ανθρωπότητα να την "σώσει". Δεν ξέρω αν έκανε στ' αλήθεια τέτοια δήλωση ή είναι ράδιο-αρβύλα. Πάντως, η τρύπα του λαγού πάει κομματάκι πιο βαθιά απ' την Μπίλντεμπερκ.

mnk είπε...

@ εργοδότη

Εσύ, όταν στο σπίτι σου γιορτάζεις τα Χριστούγεννα, για ποιον στολίζεις το δέντρο; Για να το δει και να το καταλάβει κάποιος άλλος, εκτός οικογενείας;

Αυτοί οι τύποι έχουν τεράστια εμμονή με τις τελετουργίες και τους συμβολισμούς. OCD λέμε.

Άσε που πιστεύουν βαθύτατα και στην συμπαθητική μαγεία, επειδή είναι άρρωστοι στρουκτουραλιστές.

mnk είπε...

Kαι βέβαια εννοώ τον περιβόητο Νταν Μπράουν, που δεν έβγαλε την ιστορία απ' την κοιλιά του, αλλά πληρώθηκε αδρά για να εκλαϊκεύσει και να κάνει πασίγνωστη κι αποδεκτή στο ευρύ κοινό, μια δοξασία που κυκλοφορούσε, ως τότε, μόνο σε πολύ κλειστούς κύκλους.

(Άκου... Τζων Μπράουν! Ποιός είν' αυτός;) :/

Απόστολος είπε...

Ως σύμβολο, το συγκεκριμένο άνθος εμφανίζεται σε Μεσοποταμία, Αίγυπτο, Μυκήνες, Ινδονησία, Ιαπωνία, ακόμα και σε τοτέμ των Ντογκόν. Όπως γράφω και στην ανάρτηση, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις ενδυμασίες αρχόντων, εννοώντας φυσικά και τους Φράγκους.


Η παρατήρηση για την συχνή χρήση θηλυκών ονομάτων που ξεκινούν από 'λ', είναι εύλογη.


Επίσης, στην Παλαιά Διαθήκη, στην Σοφία Σολομώντος μπορεί να διαβάσει κάποιος "ego flos campi et lilium convallium" και "sicut lilium inter spinas, sic amica mea inter lilias"...


Τα λεγόμενα του Μπλερ σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, κάπου τα έχω ακούσει κι εγώ. Μπορεί να πρόκειται και για τον πρίγκηπα Williams, που τριανταρίζει τότε, μπορεί και όχι. Θα δούμε.